Friday, September 14, 2012

Google fiber Kansas’ta başarıya ulaştı!



Google fiber Kansas’ta başarıya ulaştı!

Google Kansas’ta deneme aşamasında olan fiber internet projesinin başarıya ulaştığını açıkladı.

Altı haftalık kayıt alma sürecinden sonra, Kansas’ın mevcut 202 bölgesinden 180’inin saniyede 1 gigabitlik veri transferi sağlayan projeye kayıt olduğunu duyurdu. Google’ın erişim genel direktörü Kevin Lo konu hakkında yaptığı açıklamada “Bu rakamlar son sonuçlar olmamasına rağmen bizi uçurdu” dedi. Google, bölgede yapılan adres kayıt başvurularını ve apartman binalarının ön kayıt başvurularını almaya devam ettiklerini belirtti.

Öte yandan, Kansas’ta bu hizmeti alacak olan müşteriler önceden belirlenmiş paketlerden birisini seçecek. Örneğin ayda 70 dolar ödemek isteyen bir müşteri 1GB/s hızında internet, bir kablosuz modem, 1 terabyte’lık online depolama alanı ve IP4/6 güvenlik duvarı alacak. Ayda 120 dolarlık paket ise ek olarak dijital TV bağlantısı ve Nexus Tablet bilgisayar içeriyor. Bunların haricinde müşteriler sadece 300 dolarlık bağlantı yapılandırma ücreti ödeyerek yedi yıl boyunca standart internetten ücretsiz faydalanabilecek.

FİBERİ UCUZLATAN YATIRIM

Google geçtiğimiz ay, ABD’nin Kansas bölgesinde denediği ultra hızlı internet servisiyle genişbantlı internet hızının 100 kat üzerine çıktığını duyurmuştu. Bu hızla bir saniyenin de altında bir sürede 700 MB'lık bir filmi internetten indirilebiliyor. Üstelik bu proje sayesinde çok pahalı bir hizmet olan fiber internet, genişbant internet bağlantısı ücreti seviyesinde müşteriye sunuluyor.

No comments:

Post a Comment