Saturday, June 30, 2012

Adını Feriha Koydum 67.Bölüm İzle Sezon Finali 29 Haziran 2012

Adını Feriha Koydum 67. bölüm ve sezon finalinde istediğine ulaşmış gibi görünen Feriha'yı kötü bir son bekliyor. Feriha Emir'le nikahlandıktan sonra vurularak öldürülüyor.Levent’ten evlenme teklifi alan Feriha sezon finalinde ise kalbinin sesine kulak veriyor ve Emir’le tekrar nikahlanıyor. Adını Feriha Koydum 67. bölüm 3. fragmanında , mavi kuşağı olan bir gelinlik giyen Feriha’nın çok mutlu olduğu gözlerden kaçmıyor.. Ancak bu mutluluk uzun sürmüyor ve Feriha Emir’le ilk dansını ettiği sırada ateşlenen bir silahtan çıkan mermi ile kanlar içinde kalıyor.Adını Feriha Koydum hayranlarını çok üzen bu sahne ile Hazal Kaya diziye veda edecek.

Bu durumun sebebi ise Hazal Kaya'nın yeni sezonda başka bir dizide rol alacak olması. Yeni sezonda Adını Feriha Koydum'un Feriha'sız nasıl devam edeceği ise büyük bir merak konusu..Ekranların en çok izlenen yapımlarından "Adını Feriha Koydum" dizisinin son bölümünün çekimi Etiler'de bir parkta yapıldı. MED Yapım, final sahnelerinde çekim alanı çevresinde 15 koruma ile önlem aldı. Ancak görüntüler basına sızdı. Yayınlanan son fragmanda Levent'ten (Barış Kılıç) evlenme teklifi aldığı görülen Feriha (Hazal Kaya) sezon finalinde ise kalbinin sesini dinliyor ve Emir'le (Çağatay Ulusoy) nikah masasına oturuyor.Ancak bu mutluluk uzun sürmüyor ve Feriha Emir'le ilk dansını ettiği sırada vurularak öldürülüyor.Son sahnede yönetmenin isteği üzerine buğulu gözlerle bakması beklenen Hazal Kaya'nın ağlama krizine girmesi ise çekimlere kısa bir mola verilmesine sebep oldu.

Friday, June 29, 2012

DETOKS NEDİR?



Yaz öncesi vücuda destek

Şimdi vücudumuzu yaza hazırlama zamanı ama bu, sadece balsam kremleri sürmek, selülitlerden kurtulmak veya kilo vermek anlamına gelmiyor. Tüm bu çabaların başarıya ulaşması için vücudu içten de desteklemek, özellikle böbreklere, bağırsaklara ve '    karaciğere
torpilli davranmak gerek. Bunun en iyi yolu ise kurallarına uygun olarak takip edilecek bir detoks programı...TEMİZ HAVADA YÜRÜMEK DE DETOKSA YARDIMCI OLUYOR







Mevsim geçişlerinde beslenme ve diyet uzmanlarından sıkça duyduğumuz ‘detoks’, konuyla yakından ilgilenmeyenler için yeni moda bir diyet programı gibi algılansa da aslında her zaman gözümüzün önünde olan, farkında olmadan uyguladığımız bir beslenme biçimi. Her zamanki gibi doğaya kulak verdiğimizde kışın enerji veren, ısıtan sebze ve meyvelerin yerine ilkbaharda karşımıza su oranı yüksek besinlerin çıktığını görüyoruz. Tabiat ana bile bize detoks yapmamızı söylerken neden ona kulaklarımızı tıkayalım ki?

Sağlıklı bir detoksta doğal beslenme önemli

İlkbaharda uygulanacak bir detoks programı ile ruh ve beden temizliği sağlandıktan sonra yapılacak bir diyet daha başarılı olabiliyor. Detoksun doğala yakın beslenmek anlamına geldiğini belirten diyetisyen Berrin Yiğit, bu mantıktan yola çıkarak detoks kapsamında bağırsakların mekanik şekilde boşaltılmasını da kesinlikle önermiyor. Lavman yönteminin, uygulanan kişide rahatlama ve kilo verme hissi yarattığını ancak aynı zamanda iyi huylu bakterilerin de kaybına neden olduğunu belirten Yiğit, şunları söylüyor: “İyi huylu bakterileri yerine koymak çok zor oluyor. Zaten detoksun mantığı kilo vermek değildir. Vücudun ileride daha iyi kilo vermesi, yağ yakması için enerji seviyelerini yükseltmek amacıyla uygulanmalıdır. Detoks programı kişinin ihtiyacına göre 3 ile 10 gün arasında sürdürülebilir ve mutlaka bir ön hazırlık ve sonrasında adaptasyon süreci gerektirir. Aniden başlayıp bitirilen bir program faydadan öte zarar verebilir.”






SİZİN    DETOKSA İHTİYACINIZ VAR MI?

Stresli bir işte mi çalışıyorsunuz?

Sürekli kapalı ve havasız ortamlarda bulunuyor musunuz?

Çay, kahve tüketiminiz, su tüketiminizin önüne geçiyor mu?

Meyve ve sebzeyi az, hazır gıdaları çok mu yiyorsunuz?

Çok fazla ilaç kullanıyor musunuz?    ■

Doğum kontrol hapı kullanıyor musunuz?

Sigara içiyor musunuz ya da içenlerle sık sık bir arada bulunuyor musunuz?

Alkol tüketiyor musunuz?

Vardiyalı çalışıyor musunuz?

Bu sorulardan sadece birine bile “evet" cevabı veriyorsanız, detoks yapmak vücudunuz için çok faydalı olabilir.




Detoksta süreyi kesinlikle aşmayın


Detoksun önerildiği mevsim geçişlerinde detoksa yardımcı ürünlerle ilgili haber ve reklamlar da artıyor. Detoks için bu tür ürünlere ihtiyaç olmadığını belirten Yiğit, detoks yapmak isteyenlere süre konusunda şu uyarıyı yapıyor: “Detoks süresince kilo veren bazı kişiler, zararları ne kadar anlatılırsa anlatılsın daha fazla kilo kaybetmek için detoksa devam ediyor. 7 günlük bir programı 2 ay sürdürenler olabiliyor. Bu, çok tehlikeli ve kesinlikle önermiyoruz.”

Hazırlık-detoks-adaptasyon

Bir kişinin detoksa başlamadan önce mutlaka bir hazırlık süreci geçirmesi gerekiyor. Örneğin çok kahve tüketen bir kişi, aniden kahveyi bıraktığında çok agresif oluyor, baş ağrısı çekiyor, bağırsakları kilitleniyor, cildinde sivilceler çıkabiliyor. Bu nedenle kahve meraklılarının kafein içeren içecekleri ve gıdaları yavaş yavaş azaltması gerekiyor.


Sigara, alkol ve kırmızı et meraklılarının da hazırlık dönemine ihtiyacı oluyor. Kişiye özel belirlenmesi tercih edilen detoks programından sonra ise bir adaptasyon sürecinin yaşanması, eski alışkanlıklara hızla dönül-memesi gerekiyor.

Herkes Detoksa ihtiyaç duyar mı?

Sağlıklı beslenen ve ideal kilosunda olan bir kişinin detoksa ihtiyaç duymayacağını düşünebilirsiniz ancak bu doğru bir vaklaşım değil.Sigara içmek, toplu taşıma araçlarını kullanmak metroya binmek, düzensiz ;çalışma saatlerine sahip olmak, düzenli yürüyüş yaptığı halde bu sırada egzoz dumanına maruz kalmak gibi birçok nedenle herkesin aslında detoksa ihtiyacı oluyor. Burada sadece detoks programının süresi değişebiliyor.






Tabii ki detoks yapmadan da yaşanabilir. Ancak enerjiyi yükseltmek, ödemi azaltmak, dolaşım ve boşaltım sorunlarım gidermek, kilo kaybını kolaylaştırmak isteyenler için detoks mevsim geçişlerinde özellikle öneriliyor.

Detoks işlemini keyfe dönüştürün

Detoksun hem bedensel hem de ruhsal bir arınma olması gerektiğini belirten diyetisyen Yiğit, “Bir reçete alıp günlük hayata devam ederken uygulamaktansa bir mola vermek, belki küçük bir tatil beldesine gitmek ya da evde kendinizi strese sokacak unsurlardan uzakta, keyif alınan şeyler yapmak, kendini dinlemeye vakit ayırmak çok iyi geliyor. Bu günlerde temiz havada yürüyüş yapmak gibi aktiviteler de bedene enerji veriyor” diyor.

Detoksun vazgeçilmezi: Su

Su içmek bedeni nasıl ferahlatıyor ve temizliyorsa, bir spa programına katılmak, su terapileri ve denize ya da havuza girmek de ruhu ferahlatıyor. Bitki çayları da bir detoks programının vazgeçilmezleri arasında yer alıyor. Rahatlamaya yardımcı bitki çaylarının yanı sıra metabolizma hızlandırıcı olanlar da bu süreçte tercih edilebilir.

TEMİZ HAVADA YÜRÜMEK DE DETOKSA YARDIMCI OLUYOR

7 GUNLUK DETOKS PROGRAM


İLK ÜÇGÜN

Sabah uyanınca:

•    Limon dilimli 1 bardak su

Kahvaltı:

•    1 adet probiyotik sade yoğurt, 3 yemek kaşığı nar ve 2 dilim taze ananas, 1 tatlı kaşığı hafif çekilmiş keten tohumu, 2 yemek kaşığı yulaf ezmesi veya buğday ruşeymi

Ara öğün: 1 adet orta boy kabuklu armut (tarçın serpilmiş), 1 poşet çubuk tarçınlı yeşil çay

Öğle:

•    Doyana kadar domatesli şehriye çorbası

2 saat sonra: Rendelenmiş ve tarçın serpilmiş bir orta boy yeşil elma (Kabuklarını sıcak suya atın ve ılındığında suyunu da için

2 saat sonra: Üzerine light labne sürülmüş 2 dilim kepekli Etimek

Akşam:

•    Doyana kadar etsiz sebze yemeği, 1 kâse (200 gr) diyet yoğurt

Ara öğün: 1 kutu probiyotik yoğurt veya 1 su bardağı light kefir




İKİ GÜNLÜK YAĞ YAKICI PROGRAM

Sabah uyanınca:

•    Limon dilimli 1 bardak su Kahvaltı:

•    1 su bardağı sıfır yağlı veya laktozsuz süt, 1 adet kuru kayısı,

1    dilim 8 tahıllı ekmek veya tam buğday ekmeği, 1 kibrit kutusu büyüklüğünde keçi peyniri veya dil peyniri, bolca söğüş domates, salatalık, maydanoz, biber, dereotu vb.

Ara öğün: 1 su bardağı diyet kefir veya ayran

Öğle:

•    Keçi peynirli, 5 yemek kaşığı haşlanmış nohutlu salata

2    saat sonra: 1/2 avuç içi çiğ badem, bitki çayı

2 saat sonra: 1 su bardağı bol dereotu ve kuru naneli az yağlı yoğurt

Akşam:

•    Izgara balık, bol rokalı salata (Zeytinyağı yerine ezdiğiniz yartm avokadoya limon sıkarak sos hazırlayın)

Ara öğün: 1 porsiyon meyve, 1 su veya çay bardağı diyet kefir






2    GÜNLÜK ADAPTASYON PROGRAMI

Sabah uyanınca:

•    1 bardak nane yapraklı ılık su Kahvaltı:

•    2 yemek kaşığı yulaf ezmesi, 1 yemek kaşığı lifli mısır gevreği, 1 su bardağı laktozsuz veya yağsız diyet süt, 1 dilim taze ananas veya 1 adet Amasya elması, toz tarçın

Ara öğün: 1 adet orta boy yeşil elma (Kabuklarını sıcak suya atın ve ılınınca bu suyu için)

Öğle:

•    3 yemek kaşığı lor peyniri, kurutulmuş domates, 1 haşlanmış yumurtalı yeşil salata

Ara öğün: 2 dilim esmer ekmek ve az yağlı peynirle hazırlanmış tost (İçine marul, dereotu, domates, kuru fesleğen, biber veya nane koyabilirsiniz)

Akşam:

•    2 adet zeytinyağlı enginar (Harç olarak bot soğan, dereotu, az yeşil mercimek kutlanın), maydanoz ve dereottu kırmızı biber salatası.

Ara öğün: 2 dilim ananas


KAYNAK: PEGASUS MAGAZİN MAYIS 2012


ÖNEMLİ UYARI SAĞLIĞINIZLA İLGİLİ HER TÜRLÜ KARAR DA DOKTOR GÖRÜŞLERİNİ ALMAYI İHMAL ETMEYİNİZ BURADA YAZILANLAR BİLGİLENDİRME AMAÇLIDIR.

DÜŞÜNMEK VE PAYLAŞMAK DİLEĞİYLE...