Monday, August 20, 2012

Zeytinyağlı Barbunya Tarifi



Zeytinyağlı Barbunya




4 Kişilik



Malzemeler





  • 2 su bardağı barbunya









  • 1 adet küp doğranmış orta boy patetes









  • 1 adet küp doğranmış orta boy havuç









  • 1 adet küp doğranmış orta boy soğan









  • 1 adet küp doğranmış orta boy domates









  • 1 tatlı kaşığı domates salçası









  • 1 çorba kaşığı zeytin yağı









  • yarım adet ince doğranmış kırmızı salçalık biber









  • yarım adet limonun suyu









  • tuz






Yapılışı


Salça ve limon hariç tüm malzemeleri 2-3- dakika kavurun. Salçayı ekleyin, yaklaşık 1 su bardağı kaynar su ekleyip, limon suyu ve tuzunu da ekleyerek kısık ateşte sebzeler yumuşayıncaya kadar pişirin. Sebzeler pişmezse biraz kaynar su ekleyerek pişene kadar pişirebilirsiniz.




Afiyet olsun…






Bir önceki yazımız olan Elde Ezme Kısır Tarifi başlıklı makalemizde Elde Ezme Kısır, nasıl yapılır ve resimli hakkında bilgiler verilmektedir.

No comments:

Post a Comment