Thursday, August 2, 2012

Sebzeli Poğaça Tarifi



Sebzeli Poğaça nasıl yapılır ?

Sebzeli Poğaça Mutfak: Türk Mutfağı.

Sebzeli Poğaça Yapım Zorluğu: Kolay

Sebzeli Poğaça Gerekli Malzemeler;

3 çorbakaşığı tereyağ (veya margarin)

1 çorbakaşığı kıyılmış naydanoz

6 adet milföy hamuru

2 çaykaçığı hardal

90 gr krem peynir

200 gr patates

1 adet pırasa

1 adet soğan

2 adet havuç

tuz ve karabiber

6 Kişilik

Sebzeli Poğaça Tarifi;

Soğanı doğrayın, yağla berabere bir kaba koyup 5 dakika kadar çevirin. Doğranmış pırasa, patates ve havucu da ilave edip on dakika pişirin. Hardal, maydanoz, tuz ve karabiberi de kattıktan sonra 10 dakika daha pişirin. Altını kapatıp, soğumaya bırakın.

Milföy hamurlarının içine sebzefi karışımdan koyun üzerlerine peyniri ilave edin, kapatın.

Hamurların üzerine çırpılmış yumurta sürüp 200 derecelik fırında 25 dakika kadar pişirin, servis yapın.

Her Gün 1 Tarif: Afiyet Olsun.

Sebzeli Poğaça No: 182

No comments:

Post a Comment