Monday, August 27, 2012

Şakşuka Tarifi




şakşuka nedir nasıl yapılır malzemeleri yemeği tarifi yapımı oktay usta resimleri






Bir zamanlar Tarık Mengüç ile adı duyulan ve romanların geleneksel yemeği olan şakşuka yemeğini bilmeyenimiz yoktur herhalde.. Gerçekten bu yemek romanların ağız tatlarının ne kadar iyi olduğunun göstergesi sanki.. İşte sizler için hazırladığımız enfes şakşuka tarifi.. Şimdiden afiyet olsun..






Malzemeler 







1 adet Patlıcan

Kızartmak için Sıvıyağ

1 adet Kabak

2 adet (Sos için) Domates

1 adet Patates

1 adet Soğan

1 kahve fincanı Zeytinyağı

2 adet Biber

1 diş Sarmısak

Tuz

1 çay kaşığı Sirke






Yemeğin Tarifi   







Kabak, patlıcan ve patatesin kabuklarını soyup, küp biçiminde doğrayın. Patlıcanları tuzlayıp, yarım saat bekletin. Yıkayıp suyunu süzün. Tavaya sıvı yağı alıp kızdırın. Önce patatesi sonra kabak ve patlıcanı kızartın. Servis tabağına alın. Sosu için, domateslerin kabuklarını soyup çekirdeklerini alın. Küçük küçük doğrayın. Zeytinyağını tavaya alıp yemeklik doğradığınız soğanları kavurun. Domatesleri ilave edin. Domates suyunu çekene kadar bekletin. Ezilmiş sarmısak ve sirkeyi ekleyin. Tuzunu ayarlayın. Biberleri küp biçiminde doğrayıp, sıvı yağda kızartın. Yemeğin üzerine koyup servis yapın.






Bir önceki yazımız olan Dana Kuşbaşı başlıklı makalemizde Dana Kuşbaşı, dana kuşbaşı fiyatı ve dana kuşbaşı güveç hakkında bilgiler verilmektedir.






22 Ağustos 2012, 17:08:05; Kategori: Yemek Tarifleri, Yemektat.

No comments:

Post a Comment