Friday, August 31, 2012

Baklava nedir tarifi nasıl yapılır ?

Baklava nedir tarifi nasıl yapılır ? Tüm malzemeleri karıştırıp kulak memesi yumusaklığında bir hamur elde edelim. Bu hamuru 12 parçaya bölelim. Her parcayı 10 eşit şekilde fındık büyüklüğünde yuvarlaklar elde edelim. Bu yuvarlakları nişasta unu ile açalım. Bir çay tabağı büyüklüğünde 10 taneyi üst üste koyalım. Açılmış nışastası bol olsun. Sonra büyük açalım. Tepsiye koyalım ve üzerine ceviz serpelim. Bu işlem 12 kez yapılacak sonra keselim. Üzerine erimiş 2 adet margarini dökelim ve fırına sürelim. Yaklaşık 40- 45 dakika fırını açmadan pişirelim. Sonra üzerine gazete koyalım 1.5 saatte düşük ayarda pişirelim. Sonra şerbeti hazırlayalım .2kilo şeker 2 kilo su yarım limonu koyalım tencereye kaynatalım.şerbet kıvama gelirken bu arada baklavamız soğusun. Tatlı soğuk serbet sıcak olacak serbet kıvama gelince tatlının üzerıne dökelim .4 saat sonra tatlımız tadını çekecek yenebilecek kıvama gelecektir.

MALZEMELER

1 SU BARDAĞI SIVI YAĞ

1 SU BARDAĞI SÜT

1/2 SU BARDAĞI YOĞURT

1/2 LİMON

1 PAKET VANİLYA

1 PAKET KABARTMA TOZU

3 YUMURTA

ALABİLDİĞİ KADAR UN

BAKLAVA PİŞTİKTEN SONRA

2 PAKET MARGARİN

ŞERBET İÇİN

2 KG ŞEKER

2 KG SU

1/2 LİMON

No comments:

Post a Comment